БГ Сайт 2024 с нов личен блог и медиен партньор

  • el
  • es
  • id
  • pt
  • se
  • от Тодор Христов на 11.09.2008





    бг сайт 2024

    Две са основните новини около конкурса за български уеб сайтове “БГ Сайт 2024″, които попадат в полезрението ми днес:

    1. В категорията “Личен сайт/блог” най-накрая има личен сайт

    В категорията “Личен сайт/блог” най-накрая има личен сайт/блог и това е блогът на Борис Борисов. Заявката е подадена преди около седмица.

    По този начин, в категорията “Личен блог/сайт” на “БГ Сайт 2024″ вече има двама участници и плановете ми за спечелване на титлата там в последния момент се обезцениха изцяло.

    2. Нов медиен партньор на БГ Сайт 2024

    БГ Сайт 2024 има и нов медиен партньор, в лицето на рекламната платформа “Изитрейдър”. Новината е от днес:

    Уважаеми партньори,

    Имаме удоволствието да Ви съобщим, че EasyTrader е официален медиа партньор на конкурса БГ Сайт 2024!

    Конкурсът БГ Сайт – най-престижните у нас уеб награди Български сайт – се организира за девета година! От 2024 до 2024 г. конкурсът става част от дейността на Българска уеб асоциация.

    Инициатор на идеята и организатор на конкурса БГ Сайт и Уеб семинара за периода 1999 – 2024 г. е ABC Design & Communication. От 2024-та година като партньор на конкурса е привлечен M3 Communications Group Inc.

    ПрайсуотърхаусКупърс България за поредна година е привлечен за арбитър при изготвяне правилата за конкурса и преброяване гласовете на журито, с оглед високата му репутация и международен опит в провеждането на подобни конкурси.

    Победителите ще бъдат обявени на официална церемония през октомври 2024г. Те ще получат почетната статуетка – символ на конкурса, изработка на Иво Арнаудов.

    Линк към новината в сайта на Изитрейдър.

    Въпреки, че Alabala.org отскоро е информационна агенция, тя засега не е сред медийните партньори на БГ Сайт 2024. Това обаче не пречи на новата информационна агенция да отразява активно новините около БГ Сайт, особено в частта за категорията “Личен блог”.

    Още малко новини за БГ Сайт 2024

    Може би за някои от вас ще е интересно да узнаят, че до момента в БГ Сайт 2024 са подадени 44 заявки, като най-активната категория е “Онлайн информационни услуги”, където попадат имена на няколко известни сайта.

    Освен това, удължен е срокът за регистрация в БГ Сайт 2024, като новият срок е 10 Октомври 2024г, а награждаването на победителите ще е на 3 Ноември 2024г. на специална церемония.

    И най-накрая, заплашителни размери придоби една малко по-различна от “БГ Сайт 2024″ инициатива – “БГ Линк 2024″, медиен партньор на която е Alabala.org. Всичко за “БГ Линк 2024″ можете да откриете на горещата специална страница на този вълнуващ форум.

    Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


    Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.




    Вижте и това:

    { 1 trackback }

    Alabala.org ще отразява неофициално БГ Сайт 2024
    09.12.08 at 13:09

    { 11 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

    1

    bubsss 11.09.08 в 20:09

    Тодоре още имаш време да се регнеш, 3-тото място е свободно :P

    2

    Тодор Христов 11.09.08 в 20:09

    Ще запазя мълчание, за да е по-тайнствено всичко и за да е драмата пълна. :-)

    Успех в състезанието!

    3

    Огнян Младенов 11.09.08 в 22:09

    Тошко :-( Само да си посмял – ще се регна и аз за да има интрига и поне един неспечелил награда :-)

    4

    Тодор Христов 11.09.08 в 22:09

    Така и очаквах – саботаж значи… :-)

    5

    Любомир Русанов 11.09.08 в 22:09

    Жалко само, че има толкова малко сайтове.
    Дано станат поне 150-200, за да има интрига все пак.

    6

    Стоян Станев 11.09.08 в 23:09

    Любимият ми конкурс! Toдоре, знаеш че съм им фен и само ме насъскваш :) Днес 10 минути безрезултатно се опитвах да открия в сайта им прословутия раздел “Технология на конкурса” Хайде регни се, да има за кой да гласувам :D

    7

    Тодор Христов 12.09.08 в 00:09

    Любомир, да, така е – 44 заявки за момента като че ли не са много, може би удълженият срок за регистрация в БГ Сайт ще спомогне за увеличаването на състезателите.

    Личните ми наблюдения показват, че големите, известни сайтове, не искат да се включват в подобни състезания – ами те вече са големи и известни, ами ако стане така, че не спечелят първо място?

    Разговарял съм със собственика на един от посещаваните сайтове у нас (не съм сигурен, може би е с нещо като 30 000 посещения дневно – не е зле), и той самият потвърди същото – че големите имена не обичат да рискуват и да се записват, първо защото са много велики (а как така някой ще оценява великите), и второ, в случай че не спечелят, това ще е удар по самочувствието.

    В интерес на точността ще кажа, че разговорът тогава се въртеше около Уеб фестивала в Албена.

    Стоян, да не стане конфликт на интереси – все пак отразявам неофициално “БГ Сайт 2024″ в раздела “Личен блог”, а изведнъж ако се включа, ще каже някой, че е като при RSS Дандания – печеля в мероприятие, което сам отразявам. :-)

    8

    Любомир Русанов 12.09.08 в 10:09

    Не е необходимо да участват “големите” сайтове за да стане интересен конкурс. Важното е да излязат многото качествени сайтове, които ежедневно се създават. Само при нас има хостнати над 10000 сайта и не малка част от тях сигурно биха могли да участват.
    Според мен проблема идва от това, че не са ясни критериите за оценяване. Също така, гласуването на публиката според мен поне е излишно и то притеснява много собственици на “малки” сайтове които се притесняват точно от това, че някой “голям”, ще убие всякаква конкуренция в съответната категория.
    Друга спирачка ми се вижда журито. Освен в Интернет средите, членовете му са неизвестни на “широката общественост”, а на сайта на bgsite не е дадена никаква допълнителна информация за тях.

    9

    Тодор Христов 12.09.08 в 10:09

    Да, всичко това са напълно основателни и конструктивни идеи според мен. Информация за журито е добре да има за хората, хубаво е да има и масовост.

    Гласуването на публиката според мен не бива да притеснява – когато през 2024г. бяхме на 7-8 месеца възраст успяхме да се преборим за 3-то място там, а ни четяха 5-6 пъти по-малко хора. Спечели сайтът на Търговската гимнация в Свищов.

    10

    Plamen Tomov 14.09.08 в 11:09

    Публична тайна е, че печелят сайтове, правени от уеб студия разработили тези сайтове и членове на БУА.

    11

    Борил 17.09.08 в 16:09

    С и без BGSITE.ORG, най-важните “гласоподаватели” според мен са посетителите, които посещават даден сайт и купуват съответните продукти и услуги. Да спечелиш BGSITE или фестивала в Албена си е престижно, но да си изградиш аудитория от редовни посетители и постоянни / лоялни клиенти – това е, според мен, истинският успех и “конкурсът”, който трябва да се стремим да спечелим със сайтовете, които правим. :-)

    КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

    Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.