Статистика за Adsense в Google Analytics

  • el
  • es
  • id
  • pt
  • se
  • от Тодор Христов на 23.10.2008





    Добри вести в блога на Google Adsense: на път сме да имаме възможност да следим приходите от рекламната програма Adsense директно в статистическия модул Google Analytics.

    Услугата все още не е активирана за всички сайтове и блогове с акаунти в Google Analytics, но както казват от екипа на Adsense, следва да проверяваме по-често акаунтите си за скорошна покана за присъединяване към новата функционалност на статистическия модул. Поне при мен, такава покана не виждам.

    От филмчето става ясно, че данните, които ще могат да се следят в Google Analytics са много подробни, позволяват проследяване на хронология назад във времето, следенете на Adsense приходите по часове, по реферални сайтове и по страници.

    Това за мен е една чудесна стъпка напред в работата с Adsense и се надявам, че скоро ще имам възможност да се възползвам от всички тези нови опции.

    Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


    Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.




    Вижте и това:

    { 1 коментар… прочетете го по-долу или добавете ваш }

    1

    Боян Юруков 23.10.08 в 17:10

    Досега можеше да се следи само ефективността на adwords кампаниите. Ще е интересно какви функции ще сложат за adsense. Ще се радвам да има разбивка по региони, теми и посетители за това кой къде клика.

    КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

    Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.