Блог Конференция 2024: Кой да бъде лектор и по какви теми?

  • el
  • es
  • id
  • pt
  • se
  • от Тодор Христов на 27.10.2008





    блог конференцияПреди няколко дни Богомил Шопов ми изпрати информация за блог-конференция, която ще се организира във Велико Търново на 17-19 Април 2024г. На пръв поглед до Април 2024 има много време, но организацията на една конференция е отговорно начинание, ето защо подготовката започва още отсега.

    Блог-конференцията ще бъде част от по-голямо събитие, организирано като среща на различни хора с интереси в интернет. Дотолкова, доколкото моите лични интереси са свързани пряко с блоговете, а и харесвам Велико Търново като град, искам да насоча вниманието ви именно към темата за блоговете, за които вече има създадена и специална тематична страница в сайта на организаторите.

    Историята накратко е следната – идеята на Богомил Шопов е да събере на едно място български блогъри, които да се запознават един с друг, но и да чуят различни интересни беседи и презентации за блоговете, поднесени от различни български лектори.

    Кои ще са темите на блог конференцията, както и лекторите, засега не е ясно, тъй като организацията на събитието едва сега започва, но в сайта на организаторите са набелязани основните тематични направления на конференцията, а именно:

    Основните тематични потоци са как да печелим от блоговете, корпоративни блогове, лични блогове, как се популяризира блог

    Предвид на това, искам да отправя покана към всички вас, които следите блога за блогове Alabala.org, т.е. се предполага, че имате трайни интереси в темата за блоговете. Моля, още сега посетете този пост на Богомил Шопов и споделете с ваш коментар:

    1. Презентация (беседа, лекция, наречете го както искате) на каква тема бихте желали да чуете по отношение на блоговете? Опитайте се да формулирате някакво примерно заглавие, ако точно в такава презентация ще ви е драго да вземете участие.
    2. Кой искате да бъде лектор (посочете име, моля, за да ориентирате организаторите) на тази презентация/беседа? Познавате българските блогъри, няма начин да нямате поне една идея…

    Ако гледате позитивно на идеята за пряк контакт между българските блогъри, нетуъркинг, запознаване с един или друг блогър, черпене на опит и взаимно обогатяване на блог тематика, Блог конференцията през Април 2024 вероятно ще е място, което ще си струва да се посети.

    Ето защо, споделете вашите желания за теми и лектори на една българска блог-конференция, където основната тема, без всякакво съмнение, ще е “Блог в български условия”, в различните й аспекти – популяризиране, монетизация, развитие…

    Естествено, както винаги ще се радвам да коментирате и тук, но отделете 1 минута да оставите коментар и в блога на Богомил Шопов, моля. В случая, лично аз съм в ролята на блог-партньор на това събитие, не съм част от организаторите или нещо друго.

    И най-накрая… като казвам “конференция” или “лектор”, да не вземе някой да си помисли, че става дума за скучно формално събитие, в което лекторът говори като университетски преподавател, а блогърите си записват в тефтер. ;-) Не, не става дума за това.

    Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


    Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.




    Вижте и това:

    { 2 trackbacks }

    Блог Конференция 2024
    10.27.08 at 14:10
    нещо блог интересно
    10.28.08 at 10:10

    { 7 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

    1

    bogo 27.10.08 в 13:10

    Много добре написан пост :) Мерси

    2

    Калоян К. Цветков 27.10.08 в 17:10

    Преди малко го пуснах това при Богомил, но да не се хабя да го пиша пак, просто ще го копирам:

    Може би прекалено се обръша внимание на “личното” в блоговете ;) Аз така или иначе едва ли ще успея да дойда, но все пак би ми било интересно да чуя някой като Нели Огнянова да сподели как вижда обществената роля на блоговете, или как се измества центъра за информиране към цифровите медии, и в това число неофициалните такива, като многото блогове, където може би средностатистическите читатели повече се доверяват, отколкото на “официалните медии”, или облъчването с реклами. Всички разбираме и усещаме, че нещата се променят (например можем да съдим за удоволетворението и интереса на читателите от гласовете в свежо.нет, или от броя коментари, или от броя провокирани отговори в други блогове и сайтове), но някой, който подхожда към случващото се по-професионално, или по-академично, ще може по-лесно да забележи, и открои новите тенденции и роли на блогерите, читателите и т.н.

    3

    Тодор Христов 27.10.08 в 17:10

    До Април 2024 има време – може пък и да успееш да дойдеш. :-)

    4

    Васил Тошков 27.10.08 в 19:10

    Аз ще дойна – Търново ми е близо, а и искам да разгледам този град. Един път да се организира нещо извън скучната София.

    5

    Калоян К. Цветков 27.10.08 в 19:10

    Разбира се, че има време … аз се обърках с OpenFest-а в София, който е в края на тази седмица ;) Иначе и Търново е наблизо, и до Април има още много време ;)

    6

    Цветан Дичев 27.10.08 в 19:10

    Пишете ме и мене. Още от сега съм сигурен, че ще дойда. :)

    7

    Тодор Христов 27.10.08 в 19:10

    Tова е чудесно, но все пак, ако имате желания и идеи за предпочитани теми и лектори, или самите вие искате да бъдете лектори, споделете ги в блога на Богомил Шопов, за да може да ги отчете, когато конструира програмата на конференцията.

    КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

    Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.