WordPress 2.7: Видео

  • el
  • es
  • id
  • pt
  • se
  • от Тодор Христов на 09.11.2008





    Бърз преглед на това какво ни очаква с излизането на новата версия на WorsPress, а именно WordPress 2.7, дава видео клипа по-долу.


    От тук, през тук.

    Това, което показва видео клипа за външния вид на WordPress 2.7 радва окото. Очевидно са проведени по-задълбочени проучвания, преди да се пристъпи към дизайнерското оформление, като на преден план е изведен потребителя и неговата работа със софтуера.

    Остава ми да се надявам, че WordPress 2.7 няма да покаже прекалено много бъгове, пробойни в сигурността, както и плъгини, които няма да работят с новата версия на блоговия софтуер. Както винаги до този момент, аз лично смятам да изчакам да се появи стабилна и сигурна версия на WordPress, преди да направя ъпдейт, който се очаква да бъде достъпен (в стабилната си версия) в сравнително скоро време.

    Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


    Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.




    Вижте и това:

    { 1 trackback }

    Какво стана в блогосферата през 2024 година? | DevStorming.com
    12.04.08 at 11:12

    { 10 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

    1

    Цветан Дичев 10.11.08 в 02:11

    Нямам търпение да излезе официално, макар че няма да го инсталирам веднага, както направих предишният път с 2.6.

    2

    Иво Иванов 10.11.08 в 03:11

    Ще ми трябва време, за да свикна с новото разположение на навигацията.

    3

    kyko 10.11.08 в 11:11

    Аз съм повече оптимист за новата версия, още повече, че виждам в нея реализирани две от предложенията, които сам направих преди няколко месеца. Имам малко притеснения само за плъгините, щото и с новата 2.6.3 някои неща не тръгват. Например някой има ли опит с инсталирането и ползването на многоезичен блог с Language Switcher да го питам нещо?

    4

    Иво Иванов 10.11.08 в 12:11

    Дано да няма проблеми с плъгините при новата версия. Нямам впечатления от Language Switcher, но на два мултиезични блога ползвам qTranslate и съм много доволен.

    5

    Ник 10.11.08 в 12:11

    Навлизат в web2.0
    Мен ми хареса. Незнам доколко ще го ползвам де. Дано не е по-тежко, защото направо ще ме резнат от хостинга :)

    6

    Тодор Христов 10.11.08 в 12:11

    Ник, това за хостинга не съм се замислял, но имаш основание.

    Куко, за многоезични блогове нямам никакви наблюдения, съжалявам.

    7

    Веси 11.11.08 в 10:11

    Вчера инсталирах тази версия, тъй като ми беше много любопитно да я тествам. Доста добре изглежда, това се вижда и от видеото, но сякаш работи малко по-бавно от последната официална версия. Може би проблемът е заради връзката със сървъра.

    Обаче ако ъпдейтвате 2.6, ще ви каже в началото, че се налага да се променят някои от имената на таблиците в БД. Това става автоматично и не забелязах никакъв проблем след това.
    Опитах се да инсталирам един плъгин и веднага ми изгърмя – грешка във файла plugin.html. Вярвам, че когато се появи стабилната версия няма да има проблеми в тая насока :) .

    Ник, не е тежко, така че споко ;) .

    8

    Th3MaN 11.11.08 в 21:11

    Инсталирах го за да пробвам и не е лошо, но ще отнеме време докато свикна. Ще исчакам стабилна версия и ще помисла за ъпдейт. Иначе съм много доболен, че прават това обновление :)

    9

    Петър Гаврилов 12.11.08 в 11:11

    Чудесно е, че се сетиха малко да го пораздвижат, тоя Дашборд вече ми писна да го къстомайзвъм ;-)

    10

    Neo2SHYAlien 16.11.08 в 12:11

    определно изглежда адски интересно дано само по бързо да се оправят нещата с плъгините но ще се въздържа от миграция към нея докато не видя че е досатъчно сигурна , а хостинга си е мои така че това не е проблем

    КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

    Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.