Уеб блокаж

  • el
  • es
  • id
  • pt
  • se
  • от Тодор Христов на 10.11.2008





    След като поведохме кратка дискусия във Facebook с Мартин, Никола и Георги, а преди това и с Огнян за някои неща, които не работят в уеб напоследък, реших да направя малък списък с нещата, които не работят и които все повече ме дразнят:

    • Не работи бутона на Google Shared Stuff под Firefox 3.0.3 и Flock 2.0. По-точно, един път работи, десет пъти не работи.
    • Не работи сайта за презентации Slideshare.net под Firefox 3.0.3, специално при мен, а и при други потребители. Под Flock работи.
    • Не работи фийда на FriendFeed във Facebook, когато става дума за линкове на кирилица – показват се маймунски знаци, а в началото не беше така.
    • Видео клипове под YouTube.com зареждат нормално само първите 2-3-4 пъти, след което спира звука, а и картината дава непоправима пауза – под Firerfox 3.0.3 и Flock.
    • Не работи Ma.gnolia.com, по-точно не мога да направя букмарковете си там видими за всички – непрекъснато публикувам в Private режим, без да го искам, и само след ръчна интервенция в настройките успявам да изкарам най-новите неща да са публични.
    • Не ми работи интернета, благодарение на Интербилд. През последния месец, особено вечерно време, направо издъхват. Сметката си я плащам редовно иначе, звъня им по 1-2 пъти всеки ден – без особен ефект.
    • Не работи модела за генериране на приходи Аdsense – с рекордно намаление при мен от близо 4 пъти спрямо 30 дни назад (говоря за eCPM – приходите средно на 1000 импресии). Това считам за саботаж на идеята ми за приходи над 100 000лв. годишно след 50 месеца.

    За капак, и OnlyWire системата за социален букмарк от снощи е платена. :-) Няма как, платих.

    Какво не работи при вас?

    Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


    Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.




    Вижте и това:
    • Facebook тесла Използвам Facebook на регулярна основа от няколко месеца. Харесва ми да споделям различни неща там -...
    • Google Chrome [caption id="attachment_1096" width="250"][/caption]Google пуснаха своя браузър Google Chrome и това...
    • Wibiya.com: Интерактивни блог възможности От днес тествам нов тулбар в блога за мениджмънт и бизнес NovaVizia.com - тулбарът на Wibiya.com. Ак...
    • Sweetcron [caption id="attachment_1200" align="alignnone" width="370"][/caption] През последните дни световнат...
    • Firefox във възход в Европа Преди около седмица разбрах за сайта FeelFirefox.net (като че ли се поддържа от българи, което е чуд...

    { 15 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

    1

    Калоян К. Цветков 10.11.08 в 21:11

    Хех, заради това сега за да се ползват всички интересни работи в уеб-а ти трябват няколко браузъра ;)

    * За SlideShare — май Flock е все още със старата версия на HTML “двигателя”, и заради това всичко върви гладко.
    * Не е само при YouTube този проблем с видеото, ами при всякакво FLV видео. Специално за да мога да гледам видеото без проблеми ползвам Safari или Chrome, които споделят общ “HTML двигател” — WebKit
    * За Адсенс — в рекламните води сам малко лаик, но моето обеснение е, че на фона на “финансовата криза” много от бизнесите са свили разходите си за реклама, в това число и интернет реклама. Съответно като има по-малко хора на пускат реклами, по-малка конкуренция между тях, и така — по-ниски бидове.

    2

    Марти 10.11.08 в 23:11

    Бирата ми е топла. Това е един саботаж на комитерна, за да си спомним другаря Живков!

    3

    Огнян Младенов 11.11.08 в 12:11

    И аз не работя. Просто ме мързи :-)

    4

    nickname778 11.11.08 в 15:11

    Аз вчера махнах flash player-a изцяло и сложих верси 8 и нещо си ( последната 8-ца ) разцъках наляво надясно и клипчетата си тръгваха без грижи. Странното е че след това върнах пак най-новата версия за да се опитам да разбера кога забива и не успях цяла вечер да го накарам да запецне…. днес вечерта ще продължа с тестовете и ще споделя резултатите :)

    5

    Тодор Христов 11.11.08 в 15:11

    Благодаря ти!

    6

    dzver 11.11.08 в 16:11

    от началото на ноември адсенса нещо се стисна. комисионните ли качиха или рекламодателите избягаха – не знам, ама е спек.

    7

    Тодор Христов 11.11.08 в 16:11

    Да, нещата са доста неприятни…

    8

    Калоян К. Цветков 11.11.08 в 19:11

    От друга страна, ако наистина много хора са си намалили парите за реклама в Адсенс заради кризата, бидовете ще паднат близо до минималните си нива, и ще може по-евтино да се рекламира. Интересно ми е как са се променили цените за някой от “по-скъпите” семейства от ключови думи, като например тези за хостинг — дали наистина са паднали ?

    9

    Пламен Томов 12.11.08 в 00:11

    За адсенс на български не забелязвам някакви промени. За английски, да чукам на дърво, върви много добре, кризата изобщо не се забелязва. Предполагам, че и при други колеги е така. Всъщност има една странна тенденция последната седмица – ЦТР падна почти двойно, но цената на клик скочи почти толкова, та нещата се уравновесиха.

    П.П. Ако разчиташ на адсенс на български да изкарваш по 100к на месец, направо мога да се обзаложа, че няма да успееш. При средна цена 2 ст на клик и среден ЦТР 1% (за БГ си ЦТР мечта), трябва да правиш по 16,7 млн импресии на ден. Ако не пуснеш сайт за снимки, видео, запознанства или игри, не виждам как ще ги генерираш.

    10

    Тодор Христов 12.11.08 в 00:11

    Пламене, няма да пускам сайтове за снимки или запознанства. Само с моите блогове смятам да опитам. :-)

    Това ли са средните данни – “средна цена 2 ст на клик и среден ЦТР 1% (за БГ си ЦТР мечта)”? Все още съм над тях, да видим…

    11

    Plamen Tomov 12.11.08 в 13:11

    Да кажем, че при теб цената е 6 ст, а цтр 3%, значи пак трябва да правиш близо 2 милиона импресии на ден. Не виждам как ще стане с бизнес сайтове. Само за сведение сайтът инвестор.бг прави по 200к (максимум) импресии на ден. Не че съм песимист, но…

    12

    Тодор Христов 12.11.08 в 13:11

    Да, разбирам те, но аз нямам предвид само и единствено Adsense в списъка с източници на рекламни приходи.

    13

    Стоян Станев 12.11.08 в 17:11

    От днес забелязвате ли отново повишаване на цените на клик или се заблуждавам?

    14

    Тодор Христов 12.11.08 в 17:11

    Аз лично, не. :-(

    15

    Мали 26.11.08 в 11:11

    Имам чувството, че вече трябва да си инсталирам де що има браузъри, за да мога да отварям всичко: с ІЕ не мога да отварям например: Свежо!!! и VBox-а, има и доста други сайтове, на които се назлъндисва като ощипана госпожица, намира им проблеми и все трябва да затваря! Не само този прозорец – направо всичко, което е отворено! Не знам защо обаче Google Chrome шикалкави с клиповете на YouTube – малко, след като тръгнат и започва да ги “покрива” със сиви квадрати и правоъгълници, изпръхтява, че нещо си там не му е наред, май с плеъра (дали е от версията?) и замръзва. Забелязала съм, че YouTubе – с ІЕ и с Модзилата – си върви и пее като момченце (или момиченце?), сутрин, вечер почва да пече. Какво е това – много маймуни на клона, що ли?

    КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

    Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.