Новата година на един блог ентусиаст

  • el
  • es
  • id
  • pt
  • se
  • от Тодор Христов на 05.01.2009





    заря ресторант хоризонт

    Новата година при мен започна като цяло добре (с малки изключения), с куп нови неща – като се започне от самото й празнуване, няколко релаксиращи дни и ударно начало на работната седмица.

    В самото навечерие на новата година отпразнувах в ресторант, за първи път от доста време насам. Ресторантът бе “Хоризонт”, в Морската градина – като цяло претенциозно място, с куверт от 150лв. на човек (които набъбнаха до около 200 до края на вечерта).

    ресторант Хоризонт
    Със съпругата ми в ресторанта, малко преди да започне да се пълни.

    Както се оказа обаче, ресторантът не блести с кой знае каква кухня (като изключим основното ястие и едно предястие с патладжан, което не опитах, защото не обичам патладжан, но ми го похвалиха) и с кой знае каква новогодишна програма (певицата съвсем не ми допадна, например). Ако можех да избирам, просто бих избрал на няма програма. :-)

    Все пак, хубавото на подобни празници в ресторанти е, че нямаш грижи – обличаш си дрехите, отиваш, веселиш се с приятели и… си заминаваш. Няма ги досадните домакински задължения, които неизбежно налягат всички, ако трябва да посрещаш по-голяма компания на “свой терен”.

    На следващия ден времето бе просто страхотно – с изключително ясно небе, без нито един облак, на практика топло за сезона. Просто време за разходка до морето.

    разходка море

    Отдавна не бях слизал до морето, и тази разходка много ме ободри. Нямаше почти никакви вълни и морето по-скоро приличаше на някакво езеро, без обичайния шум от разбиването на вълните в пясъка на брега.

    Не се сдържах и направих няколко снимки, мисля, че си струваха. Ето една от тях:

    море езеро

    Потеглихме да търсим място, където да поседнем за малко. Това се оказа доста трудна задача на 1 Януари 2024, тъй като почти нито едно заведение по цялата крайбрежна алея не работеше. И може би извървяхме няколко километра (на мен ми се сториха толкова, може и да са били по-малко), когато се натъкнах на заведение, в което открих страхотна рибена супа (рибена чорба) – точно това, от което имах нужда в този час.

    рибена супа рибена чорба

    Рибената чорба толкова ми хареса и бе приготвена така вкусно, че я погълнах с огромно удоволствие, а веднага след това поръчах втора. В приятна компания и въоръжен с чаша вино (не върви много с чорбата, но не трябваше да се цепя от колектива, а и наистина ми хареса) прекарах 2 страхотни часа само на 5-6 метра от морския бряг.

    Иска ми се по-често да излизам до морето – дори и да няма рибена чорба. :-) Самото чувство, че си там, зарежда с много енергия, откъсва те от ежедневните задължения и задачи и за момент си внуших дори, че имам време да помисля и помечтая малко.

    Между другото, зоркото ми око веднага забеляза десетките огромни товарни кораби, които се бяха наредили един след друг и опасваха почти целия хоризонт. Това, оказа се, са кораби, които стоят пред пристанището, тъй като за тях няма товари заради световната финансова криза. Не успях да ги заснема с моята Minolta, тъй като това би било пряко силите й, но очевидно има причини да вярваме, че някъде криза има.

    С това, опасявам се, се изчерпват новините около новата година, за да започна с работните теми, свързани с блоговете ми пряко или косвено.

    На първо място, още в началото на 2024г. реших да дам началото на ежемесечни томболи на перманентна основа, само за RSS абонатите (с четец и по е-мейл) на бизнес блога ни. Тези томболи ще финансираме съвсем сами и всеки месец ще определяме печелившите сред онези наши абонати, които си направят труда да ни пуснат по е-мейл специалния код, който ще виждат за ограничено време (няколко дни) в RSS емисията си.

    Наградите в томболите ще варират от безплатни рекламни зони в блога ни до книги и други неща, а вече съм стартирал мини-рекламна кампания за тези томболи.

    томбола абонати

    Казано другояче, през 2024г. излизам на лов за нови RSS абонати, като няма да скрия, че стремежът ми е да повторя поне частично успехите, които реализирах по време на състезанието RSS Дандания през лятото на 2024. Целта ми за 2024 е да премина 5000 RSS абоната с NovaVizia.com.

    Отделно от това, новата година започна добре от към финансовата си част. ;-)

    пари

    Най-напред, от баницата с късметите изтеглих парата. Дотук, добре.

    След това, още на 1 Януари, получих съобщение, че в PayPal акаунта ми има преведени около 25 долара от афилиейт продажбата на блог темата Thesis. Не знам кой си я е купил през мен, дори не помня къде съм поставял афилиейт линк, но му благодаря! :-)

    Днес продължих ударно с добрите новини, като например:

    • Подписах договор за обучение по продажби с нов клиент (отново сериозна фирма) и към края на този месец съм в Пампорово.
    • На път съм да привлека с реклама за още една година мой рекламодател от 2024. Надявам се, че ще остане доволен, но след като подновява рекламата, при това отново за този дълъг срок, значи разбира ползите. Между другото, ето линк към рекламната ни тарифа, с която започваме новата година.
    • Спечелих нов рекламодател, с банер 125×125. Това е фирмата за мобилен маркетинг и SMS монетизация “Фортумо”, за която ще съставя отделен материал в Alabala.org в скоро време.
    • От OnlyWire ми блокираха акаунта и въпреки, че чинно съм си заплатил таксата от 25 щатски долара, за да ползвам услугите им цяла една година, има-няма още на втория месец нещо се случва и бум – нямам достъп до него. Писах ми спешно по е-мейла, днес получих извиненията им и отново мога да букмарквам на воля, стига да реша.
    • Открих, че обществото зад NovaVizia.com и Alabala.org в Google Friend Connect се е увеличило, респективно на 61 и 34 души. Това е чудесно!
    • Открих, че не съм фактурирал към Изи Трейдър, а покрай коледните банер кампании за екскурзии и хотели са се понатрупали 200-300лв. Изпратих им фактурата и си чакам парите.

    Като цяло, немалко неща, и относително добри като емоционален заряд.

    Остана ми да поработя малко по целеполагането и бизнес планирането. Искам да си набележа реални цели, както в блог дейността, така и извън нея, както и план от стъпки за постигането им. Вероятно ще трябва да поработя върху това в близките дни, за да имам ясен фокус какво ми предстои и какво бих искал да постигна.

    Това е от мен накратко – новата година започна. А как започна тя за вас?

    Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


    Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.




    Вижте и това:

    { 1 trackback }

    Нова година
    01.05.09 at 22:01

    { 11 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

    1

    Надя 05.01.09 в 22:01

    Започна с една чудесна афилиейт новина, която ме накара да загърбя лошата новина от друг афилиейт продукт в края на миналата година. Като цяло очаквам успешна година, но и изпълнена с много работа.

    2

    Цветан Дичев 05.01.09 в 23:01

    При мен Новата година започна по един чудесен начин, но просто няма как да го събера тук в коментар, за това смятам да напиша една хубава и голяма статия в личния ми блог. :)

    3

    Огнян Младенов 06.01.09 в 01:01

    Хубава ще да е … и спокойна … с волски труд и търпение на бик :-) Па как мразим да работим … и да търпим :-(

    4

    Димитър 06.01.09 в 01:01

    За много години и от мен ! ! ! нека успехите да продължават със същото темпо, че дори и по добро през идните месеци ;)

    5

    Тодор Христов 06.01.09 в 14:01

    Дано, дано…! :-) Вероятно и тази година ще е трудна като всички други, но имаме ли избор?

    6

    Бранимир Парашкевов 06.01.09 в 15:01

    За много години и от мен(въпреки, че ти го пожелах вече, но от добри пожелания не боли) :)

    Надявам се още много да предпочетат рекламата при теб, както сторихме ние от Fortumo :)

    7

    Тодор Христов 06.01.09 в 15:01

    Дано!

    Между другото, скоро планирам да съставя един материал за Фортумо тук, като ще се радвам на малко методическа помощ след публикуването му. Иска ми се да си изясня на самия себе си при какви случаи могат да се използват услугите ви и как практически работи всичко.

    8

    Бранимир Парашкевов 06.01.09 в 15:01

    Както съм казвал много пъти – отворен съм за въпроси и коментари :) С удоволствие ще отговоря на всички въпроси, които могат да възникнат.

    9

    Христо Радичев 06.01.09 в 18:01

    За много години от друг, по-скромен блог-ентусиаст:)
    Пожелавам много здраве и успехи! Навсякъде!
    При мен работната година започна с финална проверка на сайта, който ще използвам за следващата банер кампания. Продължи с работа по съдържанието на още 2-3 сайта, както и на много интересен проект за вирусна кампания, който трябва да види бял свят в средата на февруари. Като цяло съм изпълнен с ентусиазъм, въпреки че заради голямата натовареност нямам време за другите два-три много интересни проекти, които са ми в главата, включително тематичен блог за директен маркетинг. Но и до там ще стигна:)

    10

    Белчо Христов 06.01.09 в 23:01

    ЧНГ – Новата година донесе за мен над 1 000 RSS абоната! :D

    Планирал съм да развия още повече моя блог, да го напълня с безценна информация, виде материали и много, много обяснения! Целта ми до края на 2024-та е да надхвърля 2 500 RSS абоната, да си осигуря над 2 000 визити всеки Божи ден и да утроя офлайн печалбите си!

    Макар че започнах Новата Година с огромен битов пожар, дълбоко вярвам, че е сигнал за “огнена” в добрия смисъл на думата2009 година ! ;)

    За мен, 2024 – та е пълна с предизвикателства! Пожелавам си да имам търпение като на вол,

    11

    Тодор Христов 06.01.09 в 23:01

    Честито за 1001-вия абонат!

    По 100-120 месечно и догодина като нищо ще станат 2500.

    КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

    Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.