Social Bar за Google Friend Connect

  • el
  • es
  • id
  • pt
  • se
  • от Тодор Христов на 12.02.2009





    Rеших да експериментирам смело и инсталирах новия Social Bar за Google Friend Connect в блога за мениджмънт и бизнес. Поставих го в долната част на екрана, поне засега:

    Social Bar за Google Friend Connect

    За преки впечатления, посетете NovaVizia.com, за да разберете за какво говоря. На снимката по-горе не може да се побере всичко.

    Поне на първо четене, Social Bar на Google заема повече място от необходимото (на височина) и може да се оптимизира до размерите на малкия “бар” на Facebook, например. А иначе, опциите, които предоставя Social Bar-а са:

    • Непрекъснато проследяване на коментарите в мрежата на Google Friend Connect.
    • Публикуване на коментари и видео клипове от YouTube.com (сложих едно видео вече – работи си идеално, въпреки, че излиза като pop-up в нов малък екран).
    • Проследяване на записването на новите членове в Google Friend Connect.

    Ето видеото, пуснато от екипа на Google Friend Connect по повод Social Bar, който вероятно тепърва ще търпи развитие, особено ако Google са се заели сериозно със задачата да навлизат в света на социалните мрежи:

    Наскоро стартира и специален блог от Google, посветен на социалните мрежи – Social Web Blog. Добавих си го в RSS четеца и се присъединих към мрежата на блога в Google Friend Connect, да следя развитието на нещата.

    Social Bar се инсталира леко, като през акаунта си в Google Friend Connect генерирах HTML код, който поставих в “body” в Header на блога. Излиза ми еднакво добре (или еднакво зле, не съм сигурен) както под Firefox, така и под Internet Explorer и Chrome.

    Поне засега, планирам да оставя Social Bar-а на Google Friend Connect в NovaVizia.com поне няколко дни. Не ми харесва, че отнема част от екрана, струва ми се някак нетипично и неестествено, но искам да проверя дали с времето това усещане няма да се промени. Съответно, ще взема мерки, ако се налага.

    Какво мислите за новата услуга? Ще я тествате ли?

    Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


    Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.




    Вижте и това:
    • Wibiya.com: Интерактивни блог възможности От днес тествам нов тулбар в блога за мениджмънт и бизнес NovaVizia.com - тулбарът на Wibiya.com. Ак...
    • 10 дни с Google Chrome Изминаха точно 10 дни от появата на Google Chrome. За отрицателно време целият свят заговори за нови...
    • Firefox във възход в Европа Преди около седмица разбрах за сайта FeelFirefox.net (като че ли се поддържа от българи, което е чуд...
    • Google Friend Connect в блога Каня ви да се включите в блог мрежата на Alabala.org в Google Friend Connect. В сайдбара на блога ми...
    • Google Chrome [caption id="attachment_1096" width="250"][/caption]Google пуснаха своя браузър Google Chrome и това...

    { 1 trackback }

    Wibiya.com: Интерактивни блог възможности
    07.18.09 at 17:07

    { 7 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

    1

    Svil 13.02.09 в 03:02

    Мисля че заема много място, все имам чувството че ме възпрепятства да видя текста и автоматично скролвам за да го избегна… това на първо впечатление, може и да се свиква после

    2

    Тодор Христов 13.02.09 в 17:02

    Цял ден го гледам, но не мога да свикна засега. :-)

    3

    ne 16.02.09 в 10:02

    неудобно е. ако има опция за автоматично скриване и показване само при поискване използвай!

    4

    Тодор Христов 16.02.09 в 11:02

    Да, липсва опция за скриване по желание, която би била добър вариант. Някакъв тип “Shrink” функция – разгъване и свиване, например.

    5

    Тодор Христов 16.02.09 в 13:02

    Открих дефицит на една важна опция – няма възможност за поставяне на активни линкове в коментарите на Social Bar. Линковете излизат само като текст.

    6

    Димитър Николов 17.02.09 в 16:02

    Не съм фен на подобни добавки, които затормозяват страницата и се натрапват на навигацията. Google наистина можеха да разработят един линк за скриване.

    Смятам, че джаджата в страничния панел е достатъчна и не пречи на цялостния дизайн.

    Поздрави!

    7

    Тодор Христов 17.02.09 в 17:02

    Аз обаче открих един голям (май е първи) плюс на Social Bar на Google Friend Connect, но ще го споделя малко по-късно, когато натрупам още емпирични впечатления. :-)

    КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

    Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.