Statiite.com: Директория за статии

  • el
  • es
  • id
  • pt
  • se
  • от Тодор Христов на 14.02.2009





    статии артикъл директорияСъвсем наскоро стартира нова директория за статии – Statiite.com. Директорията се рекламира в Adwords.

    В Statiite.com има различни категории, в които може да се помества онлайн съдържание, с линкове в него. Позволени са до три линка, което е добро количество. Разбира се, целта не е да се публикуват самоцелно статии, а чрез линковете в тях да се подобрява позиционирането на една или друга страница в наш сайт или блог. Или, публикуването на статии в директория за статии от типа на Statiite.com е форма на SEO и блог маркетинг.

    Пламен Петков, който следи и двата ми блога (за бизнес и за блогове) и стои зад Statiite.com, е публикувал два материала, които ще ви ориентират допълнително относно целесъобразността от публикуването на статии в директории за статии (т.нар. “артикъл директории”):

    Как гледате на публикуването на статии в директории за статии, в български условия? Някой има ли опит с това и какви са били резултатите?

    Ще ми е интересно да узная повече.

    Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


    Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.




    Вижте и това:

    { 25 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

    1

    Христо Манолов 14.02.09 в 19:02

    Ще ми е интересно да се види регионално кой град колко уеб проекта има. Ето русенци имат още един със Статиите.ком, а ние варненци какво може да покажем :-P

    2

    Тодор Христов 14.02.09 в 19:02

    Христо, не знаех, че си от Варна. :-)

    3

    Христо Манолов 14.02.09 в 19:02

    В интернет няма значение :-)

    4

    Почистване 14.02.09 в 19:02

    “Разбира се, целта не е да се публикуват самоцелно статии…” – Тодоре, разби ми детските мечти :) Добре реализирана артикъл директория, похвално е, че се опитват да докарват трафик и чрез PPC програми. Може и аз да се пробвам с една статия за почистване примерно. Странното е само, че в БГ подобни проекти се появяват толкова късно.

    Този “Пламен Петков” няма ли си nickname, че да разберем за кого аджеба става дума? Всъщност ето кой стои зад проекта: marlow_bg и Huk0.

    5

    Тодор Христов 14.02.09 в 19:02

    Пуснал съм 2 линка към блога на Пламен, повече от това, здраве. :-)

    6

    Plamen 14.02.09 в 21:02

    Здравейте,
    първо да изкажа благодарност на Тодор, че посвети статия на сайта и така спомогна на блогърите и другите читатели да разберат за проекта ни.
    За момента мога да кажа, че нещата се развиват сравнително добре, с оглед на това че доста голяма част от интернет потребителите и маркетьорите, по-специално, все още не са наясно с плюсовете на една такава директория.

    На запад съществуват стотици такива и се използват за популяризиране на всякакви сайтове, блогове, афилиейт сайтове, сайтове на фирми в дадена ниша и т.н.

    Вярваме, че и в България ще има поле за развитие в тази насока.

    7

    Николай Николов 14.02.09 в 21:02

    Здравейте приятели, благодаря за оказаната подкрепа.Искрено се надяваме (аз Huk0 и Пламен Петков – marlow_bg) да допринесем за едно по-добро развитие в тази насока. Истината е че във България все още няма изявена такава директория и в продължение на няколко седмици обсъждахме вариант да пуснем такава. Ето че тя е факт! Благодарни сме за подкрепата на Алабала.огр и Тодор !

    8

    Astroogle 14.02.09 в 22:02

    Дам, чудесна идея и добре реализирана. Радващо е, че започват да се увеличават из родното пространство хубавите и работещи идеи… аз определено ще се възползвам от възможността.

    9

    Почистване 14.02.09 в 22:02

    Ники и Пламен, мога само да ви поздравя за този нов проект. Първоначално научих за него от форума на Предприемач. Дано анонсът тук в Alabala да докара още повече таргетиран трафик. Пламене, не си прав. Хората, които се занимават с онлайн бизнес, много добре знаят предимствата на една артикъл директория. От тук идва и моето учудване, че подобни директории са голяма рядкост в България. Предполагам, че ако вашата директория пожъне известен успех, много други уебмастери ще скочат в нишата.

    Мисля, че най-важното на този етап е да се гарантира качеството на статиите, които ще бъдат публикувани, за да може артикъл директорията да е полезна не само за SEO, а и на обикновения потребител.

    Как се превежда “артикъл директория” на български или да продължаваме да използваме този термин? “Директория за статии”… ама не ми звучи много добре.

    10

    Plamen 15.02.09 в 05:02

    Благодаря Почистване :) за коментара
    Всъщност да, доста хора са наясно но има и доста да се учим още, така че ще дерзаем заедно.

    Иначе за момента и аз не съм сигурен Артикъл Директория ли ще е или Директория за статии, едното е прекално чуждо, а другото не звучи много добре :) ама … какво да се прави, ще се утвърди с времето едното от двете или пък и двете.

    11

    napster 16.02.09 в 09:02

    Това е много интересно. Ще бъде в помощ!

    12

    Димитър Николов 17.02.09 в 16:02

    Идеята за българска директория за статии е нова и добре измислена, затова ви желая успехи.

    Имам само един съвет:
    Подобрете навигацията малко – нека както авторите, така и читателите да могат лесно да се регистрират, да следят и да навигират. Нещо като изображението на началната страница на Log.bg ще свърши страхотна работа.

    Поздрави!

    13

    Николай Николов 18.02.09 в 18:02

    Благодаря за съвета, може би наистина трябва да направим малка корекция за да се набива повече на “очи”.

    14

    voxy 26.02.09 в 14:02

    може би Пламен ще каже нещо относно краденето на статии
    ето тук има едно оплакване

    15

    voxy 26.02.09 в 14:02

    отново
    ето тук

    16

    Тодор Христов 26.02.09 в 15:02

    Двете статии са напълно идентични!

    Само дето точно оригинала, по стар български обичай, не е изкласил в “Свежо.нет”, въпреки, че се е опитал преди 5 месеца. :-)

    17

    Plamen 26.02.09 в 15:02

    Здравейте,
    нямаме практика да се крадат статии, много от потребителите се регистрират и добавят статия от друго място без да спазват съответните авторски права и дори ги проверяваме дали всичко е коректно.
    На много такива сме отказали публикуване.

    За въпросната статията – изяснихме случайя – добавен е линк към източника.

    18

    Почистване 28.02.09 в 15:02

    Не знам дали е тук мястото да попитам, но като си говорим за тези неща:

    Не искам никой да използва мои статии и да ги публикува на други сайтове създавайки duplicate content по този начин. Не ме интересува дори да има обратен линк. Какво мога да направя? Съдържанието не е ли защитено още в момента на публикуването или трябва изрично да се упомене това?

    19

    Тодор Христов 28.02.09 в 17:02

    По закон, никой не може да взема чуждо съдържание и да го поставя “някъде”, без разрешение от автора му, ако става дума за авторско съдържание, разбира се.

    Има и някои особени моменти, които законът за авторското право изрично урежда – като например използването на цитати в подходящ обем и др.

    20

    статии 02.07.09 в 17:07

    statii.net е нова директория за статии, в която може да се качват безплатно рекламни статии към сайтове с реални връзки в тях. Новото в този сайт е, че предлага платена услуга за написване на рекламна статия за собственици на сайтове, които не могат или нямат време да си напишат сами рекламна статия.

    21

    Plamen 02.07.09 в 21:07

    Здравейте,
    видях че вече си имаме конкуренция :)
    Само да запитам толкова ли нямаше как да я попромените малко вашата тема, че да не се приличат толкова? Щеше да е много по-добре и за вас и за нас.

    22

    директория за статии 03.07.09 в 11:07

    Радваме се, че оценявате труда ни и се надяваме да няма лоши чувства между
    нас. Нещо повече, склонни сме след известно време, след като сайта ни набере
    скорост и популярност да разменим връзки между двата сайта.
    Приоритет в момента ни е съдържанието на сайта и настройка на системата,
    и многобройните модули. В бъдеще ще помислим за лека промяна в графичното
    оформление. Специално променихме още в началото ярко червения цвят по
    подразбиране със син, за да има ясна визуална разлика между двата сайта.

    23

    Обучението 01.12.09 в 12:12

    Готина директория, ползваме я активно. Трябва да има повече такива!

    24

    Plamen 07.12.09 в 00:12

    Здравейте,

    вярно е че такъв тип директории тепърва набират популярност и у нас, но лека полека се наблюдава събуждане в потребителите и тук таме проблясъци, така че съм оптимист за бъдещете им.

    Очаквайте от наша страна изненади в скоро време :)

    25

    Детски дрехи 14.12.09 в 08:12

    Съвсем скоро мисля да тествам тези директори за стати :) Набират популярност и у нас

    КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

    Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.